Kompresory elektrické - versus - Kompresory dieselové
14.09. 2020
Kompresory elektrické - versus - Kompresory dieselové

Kompresory elektrické – vs. – kompresory dieselové: Jak je již zde v tomto blogu uvedeno, výhoda elektrických kompresorů, zejména kompresorů šroubových, je - dostatečný výkon, nízká hlučnost, dlouhá životnost i servisní intervaly a oproti kompresorům dieselovým, výrazně menší emisní zatížení okolí jeho provozu, ovšem je na tom mnohem hůře se svou mobilitou, tedy přemísťováním z místa na místo, zejména na větší vzdálenosti, navíc ne vždy a všude jde takový kompresor (např. 15kW a více) z důvodu ,,slabé“ elektrické sítě připojit a provozovat. Tudíž se nejčastěji používá v různých halových, průmyslových provozech s dostatečnou proudovou dimenzí a kapacitou.
Naopak kompresory dieselové jsou prakticky na elektrické energii nezávislé a např. ve spojení diesel agregátu s el. generátorem (elektrocentrálou), kterými jsou některé modely těchto kompresorů na přání zákazníků vybavené, mohou vedle produkce tlakového vzduchu navíc elektřinu sami i vyrábět.
Tedy záleží na každém uživateli co bude jeho hlavní využitelný atribut a pro co vše bude konkrétní kompresor používat, k provozu na hale nebo v terénu.

Tyto zařízení naleznete na našich stránkách zde: https://piskovacky.cz/317-kompresory-diesel-vlecne-vhodne-k-piskovani