Elektrické kompresory pístové - versus - Elektrické kompresory šroubové
14.09. 2020
Elektrické kompresory pístové - versus - Elektrické kompresory šroubové

Kompresory elektrické pístové – vs. – kompresory elektrické šroubové: Oba dva typy kompresorů jsou elektrické, jen s tím rozdílem, že pístové jsou oproti šroubovým výrazně hlučnější, co do produkce/množství tlakového vzduchu méně výkonnější, a to hlavně, co se týče frekvence nutných výměn náplní i filtrů, tedy na údržbu mnohem náročnější a v konečném důsledku i dražší ... rovněž i méně sofistikované, tedy bez možnosti nastavit i řídit chod kompresoru elektronicky ... a také i bez nemálo zajímavých, různých užitečných možností využití, zejména co se týče instalace dalšíhopříslušenství nebo doplňků jako je např. přídavný/přidružený výměník tepla nejčastěji využitelný pro temperaci provozu/haly, apod. jako je možné u kompresorů šroubových.
Oproti šroubovým kompresorům jsou ty pístové jednodušší na ovládání i provoz, obvykle lehčí a i lacinější, tedy s nižší pořizovací cenou.
Některé pístové kompresory a jejich výrobci je pak řadí do kategorií ,,standard“ a ,,průmyslové“ s tím, že průmyslové jsou konstrukčně o něco bytelnější, vyspělejší, schopné většího zatížení a přirozeně i s delší životností užívání ... jsou proto určené do průmyslových provozů s většími nároky na jejich výkon i delší/směnný chod. Pístové kompresory ,,standard“ jsou svými parametry i kvalitou dostačující, tedy vhodné pro drobné hobby řemeslníky, apod. coby vedle různého nářadí jako nezbytná výbava různých malých dílen a garáží, kteří takový kompresor používají spíše příležitostně/sporadicky.
JInými slovy, i když se v principu jedná o takřka stejná zařízení, jsou pístové kompresory přesným opakem šroubových  a obráceně.

Tyto zařízení naleznete na našich stránkách zde: https://piskovacky.cz/250-kompresory-elektricke-vhodne-k-piskovani-tryskani