Pískování - tryskání, renovace dřevěného nábytku z masívu
24.09. 2020
Pískování - tryskání, renovace dřevěného nábytku z masívu

Pískování / tryskání, renovace dřevěného nábytku z masívu - touto progresívní metodou, coby ekvivalentem dřívějšího, ne moc efektivního, zejména příliš zdlouhavého procesu drátkování se dnes docilují moc pěkné výsledky především v oblasti čištění a úpravy rustikálního nábytku i přípravy nového materiálu pro jeho výrobu.
Pískováním se povrch starého dřevěného nábytku, jako je např. stůl, skříň, truhla, apod. ale i např. interiérových trámů, zárubní, dveří nebo různých obkladů nejen důkladně očistí od staré zašlosti nebo nevhodných, starých a nemoderních povlaků různých barev a emailů, ale, a to především, zvýrazni se tím léta a celková kresba dřeva. Proto, pakliže je dřevo jinak zachovalé a ti, kteří si potrpí na přírodní materiály, je to pro ně ideální řešení. Pochopitelně a z čeho ze zde uvedeného i vyplývá, pískují se dřevěné věci a výrobky z masívu jak staré tak i nové z prvovýroby.
Je ale také pravda, že tryskání dřeva je mezi pískováním různých, jiných materiálů i dílů jeden z těch vyšších úrovní / levelů náročnosti tohoto procesu. Proto ho moc lidí i firem nedělá a to jednoduše proto, že buď na to nejsou patřičně technologicky, materiálově nebo i personálně vybaveni nebo si na to netroufají. V případě, že se do něčeho takového pustí někdo, kdo s tímto způsobem pískování dřeva / masívu nemá žádné nebo jen malé zkušenosti, ve většině případů to moc dobře nedopadne a z dřevěného nábytku se rázem stane materiál pro topení v kamnech.

Vhodná a obvykle používaná tryskací zařízení určená k pískování těchto dílů, z těchto materiálů: Mobilní pískovačka / tryskač; Pískovací box / kabina; Tryskací komora

Některé výsledky této práce můžete vidět zde: https://www.reno-tech.cz/fotogalerie/

Některá vhodná zařízení pro tyto procesy a práce naleznete v naší nabídce zde: https://piskovacky.cz/278-piskovacky-mobilni-profi-a-master a zde: https://piskovacky.cz/397-piskovacky-mobilni-spec-na-setrne-piskovani a zde: https://piskovacky.cz/300-piskovacky-mobilni-s-odsavanim-profi-a-master