Pískování - tryskání objemných nádrží (sila)
11.10. 2020
Pískování - tryskání objemných nádrží (sila)

Pískování / tryskání objemných nádrží (sila) - je nedílnou součástí čištění a celkové renovace různých nádrží / zásobníků (sila), dříve kamenných, betonových nebo dřevěných, dnes obvykle kovových či plastových. S ohledem na větší rozměry těchto dílů nebo zařízení se k čištění např. pískováním různými druhy tryskacích materiálů / abraziv nejčastěji požívá mobilní pískovačka, s kterou, pakliže ti co tyto práce provádějí a s ní disponují mají možnost se s ní dopravit přímo na místo, kde se předmětný díl nachází a ten následně opískovat. V případě, že díl je možno převážet, je někdy lepší ho dopravit firmě, která provozuje větší tryskací komoru, do kterého tento díl vejde a je i možno s ním jakkoliv manipulovat (zvedání, převracení, atd.), tedy i samotné tryskání může oproti pískování na místě, tedy jen lokálnímu, být mnohem kvalitnější, jelikož díl se opískuje i v místech, kde na tyto plochy je na místě umístění tohoto dílů, např. někde v terénu, špatný přístup.
K pískování / tryskání dílů tohoto charakteru, tedy i větších nádrží a sil se nejčastěji používá mobilní pískovačka pro volné tryskání nebo mobilní pískovačka s odsáváním a rekuperací tryskacího média.

Některé výsledky této práce můžete vidět zde: https://www.reno-tech.cz/fotogalerie/
Některá vhodná zařízení pro tyto procesy a práce naleznete v naší nabídce zde: https://piskovacky.cz/273-piskovacky-mobilni-tryskaci-jednotky ... a zde: https://piskovacky.cz/286-piskovaci-tryskaci-komory-industry