Čištění - pískování čerpadel, generátorů, turbín, strojů
16.10. 2020
Čištění - pískování čerpadel, generátorů, turbín, strojů

Čištění / pískování čerpadel, generátorů, turbín, strojů - se provádí různými tomu vhodnými tryskacími zařízeními (pískovačky) a speciálními abrazivy tak, aby při procesu pískování nedocházelo nebo jen v minimální míře k mechanické destrukci / poškození těchto dílů, např. prohnutí, zlomení apod. a zásadním způsobem se tak toto nepříznivě neprojevilo, tedy nemělo vliv na jejich požadované funkčnosti, naopak, aby se zvýšila jejich kvalita, tedy v tomto případě houževnatost nebo prodloužila životnost.
Toto se buď provádí přímo na místě, na volném prostranství nebo v tryskacích komorách vyhotovitelů zakázek tohoto charakteru, kteří zařízeními i materiály k provádění těchto úkonů reálně disponují, tedy ti co jsou technologicky i jinak k prováděním těchto prací, po všech stránkách, způsobilí.
K pískování celých generátorů, turbín, atd. se obvykle používá mobilní pískovačka, případně se tryskání těchto dílů realizuje v tryskací komoře,  tryskání příslušenství těchto celých zařízení nebo jejich drobnějších sopučástek se většinou provádí v pískovacím boxu /  kabině.

Některé výsledky této práce můžete vidět zde: https://www.reno-tech.cz/fotogalerie/
Některá vhodná zařízení pro tyto procesy a práce naleznete v naší nabídce zde: https://piskovacky.cz/278-piskovacky-mobilni-profi-a-master a zde: https://piskovacky.cz/318-tryskaci-komory-industry