Pískování za účelem odstranění graffiti
06.05. 2021
Pískování za účelem odstranění graffiti

Pískování za účelem odstranění graffiti - které sice na některých místech mohou za jistých okolností plnit estetickou úlohu, ve většině případů však jde o nevzhledné obrazce či jinak nevhodné povlaky umístěné na různých stěnách, opěrných zdech, tunelech, podchodech, nádražích a jiných místech veřejného prostranství nebo i soukromých objektech, jako jsou domy, haly, stáje, atd.
Proto pískování je jeden z progresívních, efektivních, tedy funkčních technologických postupů odstraňování těchto nežádoucích nebo i škodících vrstev. U graffiti jde především o aplikaci barev jak syntetických, tak i barev, byť ekologičtější, svým složením postavené na jiné chemické struktuře / principu, např. vodní bází, ale i barvy připravované z jiných chemikálií, které se jednak ne vždy líbí, ale zejména degradují plochy, na kterých jsou umístěné, jako jsou např. fasády různých objektů, opěrné stěny, cihelné zdi, kamenné sokly, obklady, apod.
Proto při použití těch správných, k tomu určených zařízení, které jsou schopny důkladně a přitom šetrně odstraňovat z ploch různých stavebních nebo konstrukčních dílů mikro-vrstvy těchto nechtěných povlaků, např.: Speciální pískovačky na šetrné tryskání, můžete zbavit graffiti ne jen zde, výše uvedené, ale také i většiny omítek aplikované na ,,měkké“ podklady, jako jsou různé izolace či zateplení, apod., aniž by se pískováním jakkoliv, na rozdíl od jiných pískovaček, výrazně poškodily.
Rovněž, pakliže máte zájem a chuť si odstranění graffiti udělt svépomocí, můžete si veškeré k tomu potřebné vybavení půjčit. Možnosti, podmínky i ceny pronájmu naleznete zde: Půjčovna nářadí, pískovaček a kompresorů.